Læs om vores producenter

Vi har nøje udvalgt de producenter vi samarbejder med. Campania er en region i Italien som byder på så mange fantastiske råvare, og mennesker som med stor passion producerer enestående produkter. Det er producenter som ikke går på kompromis med kvaliteten,- hvor respekt for naturen, og traditionerne er gennemgående.

Ost og olivenolie fra Il Turuziello

Turuziello gården er en lille familiebedrift, hvor lidenskaben for natur og ægte håndværk går i arv fra generation til generation. Gården ligger i en dejlig lille landsby i Massa Lubrense, Schiazzano, kendt for sine citroner. Byen ligger på stejle klipper med udsigt over havet og her er en duft af citron og ​​appelsin blomster. Familien De Gregorio flyttede til Schiazzano i det 19. århundrede. Benedetto junior driver i dag landbruget sammen med sin familie. Det er fantastisk at opleve hvordan tre generationer arbejder sammen om den daglige drift.  

De startede med 4 køer, som nu er blevet 50 køer med en daglig produktion på 350-380 liter mælk, hvorfra de producerer ca. 50 kg ost. De har tillige en mindre besætning af grise samt dyrker oliven. i 2005, gik Turuziello og elleve andre mejerier i området, sammen og grundlagde "Konsortiet for Beskyttelse af Provolone del Monaco DOP

DOP er forkortelsen for Denominazione d’Origine Protetta og er en beskyttelse af de regionale kvalitetsprodukter, således at deres produktionsform og kendetegn bevares og beskyttes mod at blive kopieret. På dansk BGB (Beskyttet Geografisk Betegnelse) er EU´s mærke til beskyttelse af unikke fødevarer, der har et godt omdømme og er autentisk knyttet til det område, hvor de fremstilles. Produktionen bliver løbene kontrolleret i forhold til, at produkterne fremstilles præcis efter de specifikationer, der er lagt fast.

dop                             provolone_del_monaco_dop

Marmelade fra Solagri

Solagri-kooperativet blev grundlagt i 1994 af Mariano Valentino Vinaccia, en ung landmand og tidligere kaptajn, fast besluttet på at redde citronen fra Sorrento fra udryddelse og genoptage dyrkningen, hvilket var uøkonomisk i årtier pga. mangel på passende markedsføringsstrategier og passende forbedringspolitikker. 
I dag har Solagri et kooperativ med over 300 gårde, og Mariano Valentino Vinaccia er dens formand. 

pil

Siden 2000 har Solagris fået certifikatet "Sorrento Oval Citron" den beskyttede geografiske betegnelse (BGB) fra Det Europæiske Fællesskab, dvs. "Oval citronen" er kun produceret på Sorrentohalvøen og på Capri. 
Solagri vælger og pakker citroner med stor omhu og distribuerer dem på stor opmærksomhed på kvalitet til indenlandske og udenlandske markeder.

24958658_1761509257221968_2343037915349645609_o (1) .          .          

Solagri-kooperativet kommercialiserer den "oval citron" med sin beskyttede geografiske betegnelse anerkendt af Den Europæiske Union, der er produceret på de tilhørende plantager i Sorrento, på Sorrentohalvøen og på øen Capri

Solagri arbejder for at genoplive de traditionelle dyrkningsteknikker i sorrentinske haver, der undgår brug af kemiske gødningsstoffer og pesticider for at genetablerer planterne til biologisk ligevægt. Således får citronens grundlæggende kostmæssig betydning, og uerstattelig smag, igen værdsat.

Ud over citronerne arbejder Solagri også for at genoplive de gamle metoder til dyrkning af den sorrentinske appelsin, en anden ekstraordinær frugt, der er kendt og værdsat på verdensmarkedet i mere end to århundreder. Solagri er opmærksom på, at dets arbejde ikke kun fremmer landbrugssektoren, men også yder et vigtigt bidrag til turismen. 

limonedisorrento
For det første fordi dets produkter, der er karakteristiske for området og af certificeret kvalitet, forstærker Sorrento og Sorrentohalvøens fremragende image både i Italien og i udlandet, og for det andet fordi Solagris medlemmer, når de dyrker deres jord, er med til at bevare landskabet. Det er for dette landskab, at Sorrento er berømt over hele verden. 

logo     .     

 

Vinen Capa Fresca fra vinhuset Menduni de Rossi

Vi besøger flere gange om ugen restauranten La´Conca på den lokale strand i Meta. Det er blevet ”vores sted”. En af de vine som serveres på la Conca, og som er meget populær, er Capa Fresca.  Antonio som sammen med sin kone og søn driver stedet, gav os telefonnummeret til Alberto, som er en af brødrene bag vinen. Vi mødtes med Alberto, en dag på la´Conca, og fik en snak om vinen og meget mere. Vi er meget glade for at vi har fået muligheden for at købe denne fantastiske vin

Capa Fresca drives af brødrene Attillio, Alberto og Enrico sammen med deres ven Fabio. Capa Fresca har en lang og traditionsrig historie, som tog sin begyndelse helt tilbage i 1585, hvor deres forfader Caesar købte en vinmark, som over tid også blev brugt til dyrkning af oliven og andre afgrøder. Det var brødrenes farfar Attilio, "den sande Capa Fresca", som besluttede at starte sit eget vinmærke.

tutti3_900x660

Brødrene blev inspireret til at genoptage familietradionen med at dyrke vin i respekt for naturen. Med bevidsthed om deres rødder, og den kultur de kommer fra, blev der tænkt nye tanker, og et innovativt projekt med at skabe nye vine blev iværksat, Falanghina Sannio DOP og DOP Sannio Aglianico. Vinene har træk fra de oprindelige vine men alle brødrene samt deres ven har bidraget med at udviklet og forfine dem.

Benevento-bakkerne, er stedet hvor projektet startede, og ideen til vinene "Capa Fresca", opstod (tænk dig om, er vel det udtryk som kommer nærmest på dansk) et udtryk brødrenes far ofte sagde til dem når de legede og udfordrede sig selv. Det at skabe gode vine er en ambitiøs udfordring, som de har accepteret med den glæde og lethed, der ofte har guidet dem i deres valg.

Området: Beliggende i hjertet af Sannio (Benevento), hvor floderne Calore og Senett, har deres løb, er et område med perfekte forhold til dyrkning af de druer, hvoraf der laves god vin. Området Benevento, i Campania-regionen, har omkring 40 kommuner som er en del af National Wine City Association.

Det ligger i et kuperet område omkring 350 meter over havet. Med eksponering mod syd på en ler rig kalkstens jord. En produktion, der respekterer mærket, der bærer "DOP oprindelsesbetegnelse Denominazione d’Origine Progetta" På dansk BGB (Beskyttet Geografisk Betegnelse).

51-300x220                     

Vinen fra Amalfikysten, vinhuset Marisa Cuomo 

Dette vinhus er berømt for sine uovertrufne vine. Så en dag besluttede vi os for at besøge stedet. Så snart vi kom ind ad døren, fik vi en overraskelse. På væggen hang et billede med skuespilleren Pierce Brosnan og den danske filmproducent, Vibeke Windeløv. Det viser sig at vinene fra Marisa Cuomo var med i den danske film den Skaldede Frisør. Så da vi fortalte at vi kommer fra Danmark, var der allerede skabt et grundlag for en kontakt. Marisa Coumo støtter et lokalt cykelhold, så det at Henrik har en passion for at cykle på Amalfikysten gødede jorden for et spirende samarbejde.

IMG_0323 kopi.jpg2                                        

 
Blandt vinstokke og klipper der stiger vertikalt over Furores hav, finder vi Cantine Marisa Cuomo. De druer, der vokser her, klamrer sig til Furores klipper, og udsættes for den magiske virkning af Amalfikysten. Vingården er forbundet med den smukke vinkælder som er hugget ind i klippen. Siden 1980, hvor vinfremstillingsvirksomheden blev oprettet, har Cantine Marisa Cuomo tilhørt Andrea Ferraioli og Marisa Cuomo, og den har et areal på 10 hektar.


Udvælgelsen af ​​de ædle druer, sker på baggrund af den rigtige grad af friskhed og fugtighed, kombineret med den rette modning samt udfra gamle hemmeligheder fortalt af de lokale vinproducenter. Dertil kommer den avancerede teknologi, som dagens vinteknologier bruger, og som giver liv til vine af fineste kvalitet, der er værdsat verden over. Andrea Ferraioli og Marisa Cuomo, besluttede sammen med vinkenderen Luigi Moio og vingårdens vinavlere, at fokusere på kvalitet for at skille sig ud fra mængden i den italienske ønologi sektor, med smag, der er lige så unik og ekstraordinær som Furore-kysten.

Område:
Prøv en vin og smag alle de autentiske smage af et bemærkelsesværdigt område. Furore, landsbyen klamrer sig til Divina Costiera, som emmer af charmen i Amalfi-bugten. Furore!  Se ikke efter en samling af huse omkring en central plads i byen, for det findes ikke. Furore, landsbyen, der ikke er en almindelig landsby, husene ligger spredt på bjerget og fortsætter helt ned til havet, så du oplever hele vejen små brudstykker af byen. Du vil gå langs stier og "petingoli", der presses mellem små jordstykker, der på mirakuløs vis er hugget ud fra klippen og dyrkes med stor kærlighed og vedholdenhed. Du vil drikke friske og livlige vine - både røde og hvide ", der er i stand til at fylde dig med solskin og glæde." Du vil beundre vinmarker og haver, terrasser og pergolaer, bakker og bugtede veje, der fører ned til havet. Og vægge: tørre stenvægge, malede vægge, pyntede vægge, vægge hvorpå der er skrevet små historier og kunstneriske vægge. Og kirker, høje klokketårne ​​der er udført inspireret af arabiske kupler. Panoramaer badet i stille lys, uvirkeligt og hemmeligt, ligesom et eventyr.

Historie: Gran Furor Divina Costiera
Gran Furor Divina Costiera, Cantine di Marisa Cuomo. Det mærke, der bærer storheden af ​​et lille stykke jord over hele verden.
Gran Furor Divina Costiera er et mærke, der blev grundlagt i 1942 for at fremme salget af vinene fra Furore-kysten, fremstillet af druer dyrket i vinmarker beliggende over Salerno-bugten. Andrea Ferraioli, der stammer fra en gammel familie af lokale vinproducenter, købte mærket Gran Furor Divina Costiera i 1980 for at lave en vin af den fineste kvalitet, bruge sine forfædres hemmeligheder og de gamle traditioner fra hans fødested.
Sammen med sin kone Marisa Cuomo brugte han sit iværksætter gen, der sammen med deres kærlighed, og et stærkt familiebånd samt en bemærkelsesværdig passion for vin har gjort Cantine di Marisa Cuomo til et af de bedste italienske økologiske mærker på internationalt plan.

Anerkendelse:
Vigtige anerkendelser på nationalt og internationalt plan belønner Marisa Cuomo og Andrea Ferraioli's bestræbelser og lidenskab.
Fra det vedholdende ønske om at opretholde de gamle vinstraditioner i Furore kommer vine, der har modtaget talrige præmier fra kritikere og vinelskere ens. Oscar 2006 tildelt Fiorduva for den bedste Hvidvin: En af de mest efterspurgte og kvalificerende priser i den italienske ønologi sektor, som hvert år er tildelt af Italian Association of Sommeliers (AIS - Associazione Italiana Sommelier). Oscar 2006 tildelt Fiorduva er en hidtil uset anerkendelse for en vin fremstillet i det sydlige Italien, og det bidrager til at tilføje navnet på Marisa Cuomo til listen over mest kendte italienske vingårde.
Mellem 2005 og 2006 beriger mange præmier på et betydeligt niveau medaljerne over Winery fra Furore: "Tre Bicchieri" (tre glas) af Gambero Rosso-guiden "I Vini d'Italia", to sølvmedaljer til Furore Rosso Riserva og Fiorduva, en guldmedalje i Los Angeles og "Best of Class" Award Limited Production, også i USA.
Disse er forbundet med inddragelse i Luca Maroni's "Annuario dei migliori vini d'Italia" og "Cinque Grappoli" (Fem bunker) tildelt af AIS (Associazione Italiana Sommelier) i udgaven af ​​"Duemilavini", den italienske Wine Guide. Flaskerne Cantina Marisa Cuomo er på listen over de hundrede bedste vine, der er indeholdt i ordlisten Paolo Massobrio af Il Club di Papillon og i "Guida Oro - I Vini di Veronelli" og har også modtaget mange guldmedaljer på "Selezione del

Sindaco" af "Città del Vino".

Vinene:Vini di Marisa Cuomo
Cantine Marisa Cuomo producerer omkring 50 tusinde flasker om året, hvoraf 60% består af hvidvin. Druesorterne er klassikerne i Furore DOC-zonen: Falanghina og Biancolella bruges til at lave Furore Bianco, mens en sammensætning af Piedirosso (lokalt kaldet Per e Palummo) og Aglianico giver liv til Furore Rosso.

To af de vigtigste etiketter hos Cantine Marisa Cuomo, og som kan prale med mange vundne medaljer, er begge præget af små udbytter pr. hektar og ved sen høst, er Furore Rosso Riserva som aldres i 12 måneder i nye franske egetræstønder der giver en uimiskendelig blød og velafbalanceret smag til vinen. Fiorduva, er en hvidvin der tilhører kategorien Extreme Wines, er lavet af Fenile, Ginestra og Ripoli druer, vinificeret med blød presning og fermentering ved 12 ° C i ca. tre måneder.

Ravello Bianco og Rosso er lavet af samme druer som Furore, mens vinningsteknikken afspejler den, der anvendes til Fiorduva og Furore Rosso Riserva. Ravello Rosso som hviler i nye franske egetræstønder og Ravello Bianco-fermenterer ved 18˚C i cirka en måned i rustfri ståltanke.
Costa d'Amalfi Rosso, Rosato og Bianco er vine, der kommer fra druesorterne i DOC-zonen Cetara og Raito på Amalfikysten.

slider1 

 

Limoncello fra Amalfitana Trasformazione Agrumi 

Siden 1825 har familien Aceto dyrket citroner på den smukke Amalfikyst. I 1992 stiftede Luigi Aceto, sammen med sine børn og børnebørn, selskabet Soc. Coop. Amalfitana Trasformazione Agrumi (C.A.T.A.) På trods af navnet, er der altså tale om et familiefirma.

Man arbejder udelukkende med sorten ”Sfusato Amalfitano”, der er et produkt af høj kvalitet, der giver en delikat og meget ren smag. I 2001 opnåede denne sort oprindelsesbeskyttelse med betegnelsen IGP. Disse citroner dyrkes, som de altid er blevet det, på de karakteristiske stenterrasser Amalfikysten er så rig på. Produktionen holdes på under 800 træer pr. hektar og træernes grene støttes af kastaniestokke. Den årlige produktion er maksimalt på 25 tons. Der gødes en gang årligt med organisk materiale og dyrkningen af citroner foregår økologisk.

Der anvendes 380 gr. citronskal til en liter limoncello. Eventuelt bundfald eller uklarhed er alene et resultat af den håndværksmæssige fremstillingsproces og tegn på kvalitet. Denne limoncello skal ikke forveksles med mere industrielt betonede produkter.

Billede1_1

Læs mere om citroner på vores blog:

https://sorrentoogamalfikysten.dk/rejsetips/smag-paa-sorrento/citroner-citroner-citroner.aspx

 

Vinhuset Antonio Caggiano

Familien Caggiano har gennem generationer dyrket og solgt vin fra deres oprindelige 4 hektar jord i hjertet af produktions-zonen Taurasi DOCG. Firmaets nuværende form blev etableret i 1994 af Antonio Caggiano, der gennem opkøb af nøje udvalgte jordparceller i Taurasi zonen, i dag har 23 hektar af zonens bedst placerede vinmarker til rådighed.

Den årlige produktion er på 140.000 flasker. Man benytter udelukkende lokale druer, dvs.

Fiano di Avellino, Greco di Tufo til de hvide og Aglianico til de røde. Denne fastholdelse af traditionelle Campania druer forhindrer dog på ingen måde Caggiano i at producere vine af høj klasse. Caggiano står for en moderne fortolkning af områdets traditionelle druer og vine.

Man anvender fuldt opdaterede vinifikationsmetoder og samtlige vine bliver lagret på franske egetræsfade. For at opretholde en streng kontrol med druernes kvalitet, bliver de alle håndplukkede. 

Aglianico er en interessant drue på mange måder. Det har Sheldon & Pauline Wassermann også kommet til i deres mesterstykke af en bog: Italy`s Noble Red Wines (1991). Tre druer fik et kapitel hver: Nebbiolo, sangiovese og Aglianico. Det er også de tre druer, som står for de mest holdbare vine i Italien. Mastroberadinos Taurasi fra start 70èrne har stor lighed med modne Neddiolovine, og smager stadigt fortræffeligt. Om Caggianos vine er helt ligeså holdbare ved vi ikke endnu, da han kun har lavet sin egne vine i godt 25 år. Det er også usikkert, hvorledes brugen af barriques påvirker denne udvikling. Men store vine er de. Fadpræget på Caggianos Taurasi virker ganske afdæmpet, så lad os bare smage på hans vine de næste 10-15 år og finde svar…

Caggianos intensive arbejde i både mark og kælder, samt samarbejdet med universitetsprofessoren og vinvidenskabsmanden Luigi Moio, har sikret en meget høj kvalitet på samtlige vine. Dette samarbejde førte bl.a. til en fastlæggelse af marken Macchia dei Goti som er en Grand Cru mark og fødslen af en af de første Cruèr fra Taurasi.

Det er fantastisk at besøg dette sted, som ligger i de smukkeste omgivelser. Vinkælderen er en oplevelse for sig, hvor man ikke kan undgå at blive imponeret.

 

IMG_4220   IMG_4224  IMG_4249_1

IMG_4232   IMG_4241  IMG_4243

 

Keramik fra AmFusco

Den lille keramik butik med dertil hørende værksted, er malerisk placeret i den lille bjerglandsby Furore beliggende på Amalfikysten.

Annamaria Fusco er uddannet guldsmed og har arbejdet på kunstinstituttet i Sorrento. Hun har taget kursus i keramisk dekoration ved R. Ranieri institut i Deruta. Hendes talent for at forme og dekorere smukke brugsgenstande i ler, og give det liv og udtryk med farver, kan ses i de mange smukke keramiske værker hun laver, blandt andet store vægudsmykninger, som man finder rundt omkring på Amalfikysten. Sammen med sin mand Enzo startede de værkstedet i 2006 i Positano og flyttede den senere til Furore hvor de selv er bosiddende.

En dag hvor vi var på vej til vinhuset Marisa Coumo, så vi at der et par hundrede meter derfra lå en keramik butik og besluttede at kigge indenfor. Her blev vi mødt af de sødeste mennesker Annamaria og hendes mand Enzo som ejer stedet. Vi blev betaget af det smukke keramik og deres imødekommenhed. De tilbyder undervisning i at male på keramik, og vi besluttede hurtigt at det måtte vi selvfølgelig prøve. Hold da op hvor er det svært, det kræver virkelig en rolig hånd. Vi fik med kyndig vejledning og stor tålmodighed, lavet vores egne tallerkner. En idé om et samarbejde spirede frem og heldigvis var Annamaria og Enzo med på idéen.

IMG_0240 . IMG_0228 . IMG_0056

IMG_0048 . IMG_0220 . IMG_0321

    

 

Vinhuset La Guardiense 

Historie om vinhuset:

Over 50 års samarbejde og vinhistorie
1.000 bondemedlemmer
1.500 hektar vinmarker
200.000 kvintaler af druer
4 produkter linjer: janare, fremondo, classica, spumanti
2 dyrkede vinstokke: falanghina og aglianico
1 vinproducent Riccardo Cotarella

Landbrugskooperativet La Guardiense, som er en af ​​de største i Italien, blev grundlagt i 1960 af 33 modige landmænd. I dag tæller det omkring 1.000 landmænd. De er dyrker deres egne respektive druer på omkring 1.500 hektar vinmarker, der hovedsagelig ligger på kuperede jordarealer i en gennemsnitlig højde på 350 meter og med en årlig drueproduktion på ca. 200.000 kvintaler.

Der lægges stor vægt på den miljømæssige bæredygtighed, der gøres på hvert trin i transformationsprocessen ved hjælp af vedvarende energi produceret af sit eget innovative solcelleanlæg.

Men der er mere til vingården end en liste over tal. Det har kun været ledet af kun tre forskellige præsidenter i løbet af de sidste 50 år, og selvom det har været meget succesfuldt med at tilpasse sig til den nye æra og til de mange markedsændringer, der har fundet sted i løbet af denne tid.

 logo_vini .  logo_contatti