PROVOLONE DEL MONACO DOP

På lager

77,00 kr

Provolone del Monaco DOP er en modnet ost som smager HELT fantastisk. Det er den absolut mest populære ost i Napoli provinsen. Osten er genial til brug på et ostebord sammen med en god vin, den er også fremragende i diverse pastaretter. 

Osten leveres vakuumpakket

Dette stykke indeholder 249 gram

Produktbeskrivelse

Osten du simpelthen må smage!

Takket være de strenge retningslinjer for produktionen viser osten sig at være yderst smagfuld, den har en smøragtig aroma med en let, behagelig krydret smag. Med forlænget modningstid bliver ostens smag og aroma mere robust og krydret. Den modne ostesmag går godt sammen med fyldige og gamle røde vine. Og passer perfekt til en antipasta ret.

Provolone del Monaco er en halvhård modnet ost der fremstilles på den sorrentinske halvø - Monti Lattari-området. Provolone del Monaco DOP's egenart er resultatet af flere faktorer, der er typiske for produktionsområdet, især de smagsmæssige egenskaber af mælken fra køer, der opdrættes i området hvoraf 20% kommer fra den argerolske kvægavl (en lokal racer truet mod udryddelse), der er forbundet med Provolone del Monaco DOP siden 2005. Fremstillingsprocessen afspejler stadig det traditionelle håndværk, og det særlige mikroklima for produktion og modning.

DOP er forkortelsen for Denominazione d’Origine Protetta og er en beskyttelse af de regionale kvalitetsprodukter, således at deres produktionsform og kendetegn bevares og beskyttes mod at blive kopieret. På dansk BGB (Beskyttet Geografisk Betegnelse). Betegnelsen angiver, at en fødevare eller et landbrugsprodukt stammer fra et afgrænset geografisk område, og at det enten er fremstillet, forarbejdet eller omdannet i det bestemte område.

For at kunne opnå denne klassifikation skal produkterne leve op til en række kvalitetskrav til produktion og krav til deres geografisk oprindelse. Af kendte Dop’er kan nævnes osten Gorgonzola og osten Parmigiano-Reggiano(Parmesan). Siden 2010 har Provolone del Monaco haft den beskyttede oprindelsesbetegnelse (DOP) i Europa med EU-forordning 121/2010 og sikre, at osten fremstilles under streng kontrol ved hjælp af specifikke metoder til garanti for højeste kvalitet.

Provolone del Monaco er fremstillet af upasteuriseret og uhomogeniseret mælk fra køer opdrættet i provinsen Napoli. For at produktet skal opretholde en ensartet kvalitet, skal en række procedurer og kriterier følges. 20 procent af mælken kommer fra argerolske køer for at give Provolone del Monaco sin unikke smag. Osten bør modnes i mindst 180 dage, hvor produktet skal veje 2,5 kg, men ikke over 8 kg. Den pæreformede krop af Provolone bundet med raffia er cremefarvet, elastisk, kompakt og har karakteristiske huller, som løber mod midten af ​​osten. Den har et højt fedtindhold på 40,5%.

Næringsindhold per 100 g.

 

Energi   

                                 

 

Kcal

Kj

          

374

1564

Fedt

Mættet fedtsyrer             

g

g

28

17

Kulhydrat

Heraf sukker                

g

g

2

2

Protein

g

28

Salt

g

0,9

 

provolone_del_monaco_dop 

 

Producent

Historien om Il Turuziello

Turuziello gården er en lille familiebedrift, hvor lidenskaben for natur og ægte håndværk går i arv fra generation til generation. Gården ligger i en dejlig lille landsby i Massa Lubrense, Schiazzano, kendt for sit citroner. Byen ligger på stejle klipper med udsigt over havet og her er en duft af citron og ​​appelsin blomster. Familien De Gregorio flyttede til Schiazzano i det 19. århundrede. De startede med 4 køer, som nu er blevet 50 køer med en daglig produktion på 350-380 liter mælk, hvorfra de producerer ca. 50 kg ost.

Mælken er helt organisk uden tilsætningsstoffer. Kvægracerne udgør Agerolese, Frisone og Pezzata Antica. Gården er langsomt blevet større, med 20.000 kvadratmeter jord, en olivenlund og en citronlund. De laver ost udelukkende fra mælken fra deres egne køer, som er fodret med en kost af certificerede ingredienser af høj kvalitet, hvilket giver mælken og dermed osten en unik smag. De har, som i fortiden, fokus på kvaliteten af ​​produkterne, og ikke kvantiteten. Her betyder det gode gammeldags menneskelige forhold til deres kunder alt.

 Benedetto

Hvorfor hedder osten PROVOLONE DEL MONACO?

Monaco er jo en selvstændig stat?

Monaco på Italiensk betyder munk!

Historien er følgende: Provolone del Monaco er produceret siden 1700 tallet, da nogle hyrder, der boede på Vomero, et landbrugsareal omkring Napoli, måtte flytte på grund af ekspansion i byerne. Nogle familier besluttede at flytte til Monti Lattari (bjergene ved Amalfikysten) og begyndte at udnytte de enorme græsgange i området. Det vigtigste marked for salg af ost var Napoli. Om vinteren solgte bønderne osten på markederne i Napoli. På grund af kulden i bjergene, bar bønderne kutter, som gjorde at de lignede munke når de kom vandrene fra bjergene. Munk betyder Monaco på italiensk, og deraf kom navnet munkenes oste. Deres ost var efterspurgt og værdsat af alle napolitanerne og blev kendt som "Provolone del Monaco".

Kundeservice

Smagen af Syditalien

Hos Smagen af Syditalien er god kundeservice altafgørende.

Du har derfor mulighed for at vælge mellem forskellige leverings-og betalingsmetoder. 

 

Kontaktinfo

IMG_0420 +45 42 19 04 13

IMG_0419 smagenafsyditalien@gmail.com

 

Virksomhedsinfo

Østermarkvej 16

Nr. Hostrup

6230 Rødekro

CVR: 40197060

Levering/betaling

Sikker levering

Vi tilbyder sikker levering til Bring pakkeshops og direkte levering til hjemmet og til virksomhedsadresser med PostNord.

Levering tager 1-3 hverdage.

Vi sørger selvfølgelig for, at din bestilling bliver pakket godt ind og passet på.

Gratis levering opnås ved at købe for over 600 kr. og gælder kun levering til pakkeshop

 

Sikker betaling 

Betaling forgår igennem et sikkert og krypteret betalingsvindue.

Vi vedligeholder ligeledes sikkerheden på vores hjemmeside.

Du kan på nuværende tidspunkt betale med:

MobilePay, VISA, Mastercard, Maestro, Electron, Eurocard.