Olivenolien er en koldpresset ekstra jomfru olivenolie. Olien er grøn med lyse gyldne nuancer, den har en intens smag der er frugtagtig og minder om de dufte, der er typiske for Sorrentohalvøen, som citron, mynte og rosmarin.
Olien er fantastisk til enhver form for salat samt smager fantastisk på et godt stykke brød.
Oliven høstes ved håndkraft, uden brug af maskiner, og presses i landsbyens mølle (Schiazzano). Ekstra jomfru olivenolien DOP har i de første måneder efter fremstilling en krystalklar, gul farve med grønne noter, senere bliver farven gylden-gul. Den har en unik smag og intens duft med antydninger af olivengrøn, frisk græs og blomster på en delikat smag og i overensstemmelse med de smagsmæssige oplevelser, som tilføjer duften af tidsel og fine friske urter. Den har en eksemplarisk balance mellem søde, bitre og krydrede komponenter.
Olien består af 90% Minucciola olivensort og 10% andre sorter i området som høstes fra oktober til december. Den lokale olivensort Minucciola giver olien en karakteristisk blød smag.
Oliven høstes på det rigtige modningstidspunkt, hvilket vurderes og påvirkes af arten af miljø, og klima, og jordbund samt dyrkningsmetoder. Ved presning, som finder sted inden for 12 timer efter høst, bruges udelukkende ubeskadigede oliven, der ikke har været beskadiget eller angrebet af insekter. Presningen foregår ved en lav temperatur eller kold.Efter presning sikres der et ensartet, og stabilt kvalitetsniveauet for den producerede olie. I denne fase er olien, i en temperatur kontrolleret atmosfære (under nitrogen) i rustfri ståltanke.
Aftapningen efter filtrering af produktet foregår i mørke glasflasker, som beskytter olien mod lys, idet kvaliteten opretholdes. Varighed af fremstilling. Olivenhøsten- og forarbejdningsperiode i forbindelse med økologisk produktion: 1. oktober til 31. december
Holdbarhed og opbevaringsbetingelser: Holdbarhed: 18 måneder fra datoen for tapning på flaske. Opbevares bedst mørkt og køligt både før og efter åbning.
DOP er forkortelsen for Denominazione d’Origine Protetta og er en beskyttelse af de regionale kvalitetsprodukter, således at deres produktionsform og kendetegn bevares og beskyttes mod at blive kopieret. På dansk BGB (Beskyttet Geografisk Betegnelse) er EU´s mærke til beskyttelse af unikke fødevarer, der har et godt omdømme og er autentisk knyttet til det område, hvor de fremstilles. Produktionen bliver løbene kontrolleret i forhold til, at produkterne fremstilles præcis efter de specifikationer, der er lagt fast.
Ernæringsmæssig referenceværdi per 100 g.
Energi | Kcal Kj | 820 3371 |
Protein | g | 0 |
Fedt Heraf mættede | g | 91,10 |
Fedtsyrer Heraf enkeltmættede | g | 9,26 |
Fedtsyrer Heraf flerumættede | g | 72,20 |
Fedtsyrer | g | 9,64 |
Kulhydrat Heraf sukkerarter | g g | 0 0 |
Fiber | g | 0 |
Salt | g | 0 |