EKSTA JOMFRU OLIVENOLIE DOP

På lager

109,00 kr

Ekstra jomfru olivenolie kan bruges på uendelig mange måder i din madlavning. Den kan give et personligt strejf til mange forskellige retter, og kan for eksempel bruges i saltater, kød, gril og pastaretter. Og så smager den fantastisk på et godt stykke brød. Denne olie er fra den familiedrevne virksomhed il Turuzziello på Sorrentohalvøen.

Flasken med ekstra jomfru olivenolie indeholder 250 ml.

 

 

Produktbeskrivelse

Olivenolien er en koldpresset ekstra jomfru olivenolie. Olien er grøn med lyse gyldne nuancer, den har en intens smag der er frugtagtig og minder om de dufte, der er typiske for Sorrentohalvøen, som citron, mynte og rosmarin

Olien er fantastisk til  enhver form for salat samt smager fantastisk på et godt stykke brød.

Oliven høstes ved håndkraft, uden brug af maskiner, og presses i landsbyens mølle (Schiazzano). Ekstra jomfru olivenolien DOP har i de første måneder efter fremstilling en krystalklar, gul farve med grønne noter, senere bliver farven gylden-gul. Den har en unik smag og intens duft med antydninger af olivengrøn, frisk græs og blomster på en delikat smag og i overensstemmelse med de smagsmæssige oplevelser, som tilføjer duften af tidsel og fine friske urter. Den har en eksemplarisk balance mellem søde, bitre og krydrede komponenter.

Olien består af 90% Minucciola olivensort og 10% andre sorter i området som høstes fra oktober til december.  Den lokale olivensort Minucciola giver olien en karakteristisk blød smag.

Oliven høstes på det rigtige modningstidspunkt, hvilket vurderes og påvirkes af arten af ​​miljø, og klima, og jordbund samt dyrkningsmetoder. Ved presning, som finder sted inden for 12 timer efter høst, bruges udelukkende ubeskadigede oliven, der ikke har været beskadiget eller angrebet af insekter. Presningen foregår ved en lav temperatur eller kold.Efter presning sikres der et ensartet, og stabilt kvalitetsniveauet for den producerede olie. I denne fase er olien, i en temperatur kontrolleret atmosfære (under nitrogen) i rustfri ståltanke. 

Aftapningen efter filtrering af produktet foregår i mørke glasflasker, som beskytter olien mod lys, idet kvaliteten opretholdes. Varighed af fremstilling. Olivenhøsten- og forarbejdningsperiode i forbindelse med økologisk produktion: 1. oktober til 31. december

Holdbarhed og opbevaringsbetingelser: Holdbarhed: 18 måneder fra datoen for tapning på flaske. Opbevares bedst mørkt og køligt både før og efter åbning.

DOP er forkortelsen for Denominazione d’Origine Protetta og er en beskyttelse af de regionale kvalitetsprodukter, således at deres produktionsform og kendetegn bevares og beskyttes mod at blive kopieret. På dansk BGB (Beskyttet Geografisk Betegnelse) er EU´s mærke til beskyttelse af unikke fødevarer, der har et godt omdømme og er autentisk knyttet til det område, hvor de fremstilles. Produktionen bliver løbene kontrolleret i forhold til, at produkterne fremstilles præcis efter de specifikationer, der er lagt fast. 

Ernæringsmæssig referenceværdi per 100 g.

 

Energi   

                                 

 

Kcal

Kj

             

820

3371

Protein

g      

0

Fedt

Heraf mættede             

 

g

 

91,10

Fedtsyrer

Heraf enkeltmættede

 

g

 

9,26

Fedtsyrer

Heraf flerumættede

 

g

 

72,20

Fedtsyrer

g

9,64

Kulhydrat

Heraf sukkerarter

g

g

0

0

Fiber

g

0

Salt

g

0

 

Producent

Familien De Gregorio har dyrket oliven med stor omhu i tre generationer, og med ny teknologi har de valgt et højkvalitets produkt der opsummerer familiens dedikation til kvalitet og sunde produkter.

Sorrento halvøen er et af de få områder i Italien, hvor landbruget foregår i relativt små jordområder. Jorden ligger i terrasser som ikke blot giver rammer for sin naturlige skønhed, men også en række produkter af høj kvalitet som citroner (citron af Sorrento IGP), ekstra jomfruolivenolie (Sorrentohalvøen DOP) og mange oste (Provolone del Monaco DOP, Mozzarella di Fior di Latte, Ricotta osv.) alle anerkendte for deres ekspertise på både nationalt og europæisk niveau. Gennem århundrede har der vokset masser af oliventræer i disse højtliggende områder. Olien, der produceres her, har en karakteristisk smag og aroma, der gør den unik, og giver den sin høje markedsværdi.


 

Kundeservice

Smagen af Syditalien

Hos Smagen af Syditalien er god kundeservice altafgørende.

Du har derfor mulighed for at vælge mellem forskellige leverings-og betalingsmetoder. 

 

Kontaktinfo

IMG_0420 +45 42 19 04 13

IMG_0419 smagenafsyditalien@gmail.com

 

Virksomhedsinfo

Østermarkvej 16

Nr. Hostrup

6230 Rødekro

CVR: 40197060

 

Levering/betaling

Sikker levering

Vi tilbyder sikker levering til Bring pakkeshops og direkte levering til hjemmet og til virksomhedsadresser med PostNord.

Levering tager 1-3 hverdage.

Vi sørger selvfølgelig for, at din bestilling bliver pakket godt ind og passet på.

Gratis levering opnås ved at købe for over 600 kr. og gælder kun levering til pakkeshop

 

Sikker betaling 

Betaling forgår igennem et sikkert og krypteret betalingsvindue.

Vi vedligeholder ligeledes sikkerheden på vores hjemmeside.

Du kan på nuværende tidspunkt betale med:

MobilePay, VISA, Mastercard, Maestro, Electron, Eurocard.