Marisa Cuomo Winery
Blandt vinstokke og klipper der stiger vertikalt over Furores hav, finder vi Cantine Marisa Cuomo.
De druer, der vokser her, klamrer sig til Furores klipper, og udsættes for den magiske virkning af Amalfikysten. Vingården er forbundet med den smukke vinkælder som er hugget ind i klippen.Siden 1980, hvor vinfremstillingsvirksomheden blev oprettet, har Cantine Marisa Cuomo tilhørt Andrea Ferraioli og Marisa Cuomo, og den har et areal på 10 hektar.
Udvælgelsen af de ædle druer, sker på baggrund af den rigtige grad af friskhed og fugtighed, kombineret med den rette modning samt udfra gamle hemmeligheder fortalt af de lokale vinproducenter. Dertil kommer den avancerede teknologi, som dagens vinteknologier bruger, og som giver liv til vine af fineste kvalitet, der er værdsat verden over.Andrea Ferraioli og Marisa Cuomo, besluttede sammen med vinkenderen Luigi Moio og vingårdens vinavlere, at fokusere på kvalitet for at skille sig ud fra mængden i den italienske ønologi sektor, med smag, der er lige så unik og ekstraordinær som Furore-kysten.
Område:
Prøv en vin og smag alle de autentiske smage af et bemærkelsesværdigt område. Furore, landsbyen klamrer sig til Divina Costiera, som emmer af charmen i Amalfi-bugten.Furore!
Se ikke efter en samling af huse omkring en central plads i byen, for det findes ikke. Furore, landsbyen, der ikke er en almindelig landsby, husene ligger spredt på bjerget og fortsætter helt ned til havet, så du oplever hele vejen små brudstykker af byen.Du vil gå langs stier og "petingoli", der presses mellem små jordstykker, der på mirakuløs vis er hugget ud fra klippen og dyrkes med stor kærlighed og vedholdenhed.Du vil drikke friske og livlige vine - både røde og hvide ", der er i stand til at fylde dig med solskin og glæde." Du vil beundre vinmarker og haver, terrasser og pergolaer, bakker og bugtede veje, der fører ned til havet. Og vægge: tørre stenvægge, malede vægge, pyntede vægge, vægge hvorpå der er skrevet små historier og kunstneriske vægge. Og kirker, høje klokketårne der er udført inspireret af arabiske kupler. Panoramaer badet i stille lys, uvirkeligt og hemmeligt, ligesom et eventyr.
Historie: Gran Furor Divina Costiera
Gran Furor Divina Costiera, Cantine di Marisa Cuomo. Det mærke, der bærer storheden af et lille stykke jord over hele verden.Gran Furor Divina Costiera er et mærke, der blev grundlagt i 1942 for at fremme salget af vinene fra Furore-kysten, fremstillet af druer dyrket i vinmarker beliggende over Salerno-bugten. Andrea Ferraioli, der stammer fra en gammel familie af lokale vinproducenter, købte mærket Gran Furor Divina Costiera i 1980 for at lave en vin af den fineste kvalitet, bruge sine forfædres hemmeligheder og de gamle traditioner fra hans fødested.
Sammen med sin kone Marisa Cuomo brugte han sit iværksætter gen, der sammen med deres kærlighed, og et stærkt familiebånd samt en bemærkelsesværdig passion for vin har gjort Cantine di Marisa Cuomo til et af de bedste italienske økologiske mærker på internationalt plan.
Anerkendelse:
Vigtige anerkendelser på nationalt og internationalt plan belønner Marisa Cuomo og Andrea Ferraioli's bestræbelser og lidenskab.Fra det vedholdende ønske om at opretholde de gamle vinstraditioner i Furore kommer vine, der har modtaget talrige præmier fra kritikere og vinelskere ens. Oscar 2006 tildelt Fiorduva for den bedste Hvidvin: En af de mest efterspurgte og kvalificerende priser i den italienske ønologi sektor, som hvert år er tildelt af Italian Association of Sommeliers (AIS - Associazione Italiana Sommelier). Oscar 2006 tildelt Fiorduva er en hidtil uset anerkendelse for en vin fremstillet i det sydlige Italien, og det bidrager til at tilføje navnet på Marisa Cuomo til listen over mest kendte italienske vingårde.
Mellem 2005 og 2006 beriger mange præmier på et betydeligt niveau medaljerne over Winery fra Furore: "Tre Bicchieri" (tre glas) af Gambero Rosso-guiden "I Vini d'Italia", to sølvmedaljer til Furore Rosso Riserva og Fiorduva, en guldmedalje i Los Angeles og "Best of Class" Award Limited Production, også i USA.
Disse er forbundet med inddragelse i Luca Maroni's "Annuario dei migliori vini d'Italia" og "Cinque Grappoli" (Fem bunker) tildelt af AIS (Associazione Italiana Sommelier) i udgaven af "Duemilavini", den italienske Wine Guide. Flaskerne Cantina Marisa Cuomo er på listen over de hundrede bedste vine, der er indeholdt i ordlisten Paolo Massobrio af Il Club di Papillon og i "Guida Oro - I Vini di Veronelli" og har også modtaget mange guldmedaljer på "Selezione del Sindaco" af "Città del Vino".
Vinene:Vini di Marisa Cuomo
Cantine Marisa Cuomo producerer omkring 50 tusinde flasker om året, hvoraf 60% består af hvidvin. Druesorterne er klassikerne i Furore DOC-zonen: Falanghina og Biancolella bruges til at lave Furore Bianco, mens en sammensætning af Piedirosso (lokalt kaldet Per e Palummo) og Aglianico giver liv til Furore Rosso.
To af de vigtigste etiketter hos Cantine Marisa Cuomo, og som kan prale med mange vundne medaljer, er begge præget af små udbytter pr. hektar og ved sen høst, er Furore Rosso Riserva som aldres i 12 måneder i nye franske egetræstønder der giver en uimiskendelig blød og velafbalanceret smag til vinen. Fiorduva, er en hvidvin der tilhører kategorien Extreme Wines, er lavet af Fenile, Ginestra og Ripoli druer, vinificeret med blød presning og fermentering ved 12 ° C i ca. tre måneder.
Ravello Bianco og Rosso er lavet af samme druer som Furore, mens vinningsteknikken afspejler den, der anvendes til Fiorduva og Furore Rosso Riserva. Ravello Rosso som hviler i nye franske egetræstønder og Ravello Bianco-fermenterer ved 18˚C i cirka en måned i rustfrit ståltanke.
Costa d'Amalfi Rosso, Rosato og Bianco er vine, der kommer fra druesorterne i DOC-zonen Cetara og Raito på Amalfikysten.