Historien om Capa Fresca
Capa Fresca drives af brødrene Attillio, Alberto og Enrico sammen med deres ven Fabio. Capa Fresca har en lang og traditionsrig historie, som tog sin begyndelse helt tilbage i 1585, hvor deres forfader Caesar købte en vinmark, som over tid også blev brugt til dyrkning af oliven og andre afgrøder. Det var brødrenes farfar Attilio, "den sande Capa Fresca", som besluttede at starte sit eget vinmærke.
Brødrene blev inspireret til at genoptage familietradionen med at dyrke vin i respekt for naturen. Med bevidsthed om deres rødder, og den kultur de kommer fra, blev der tænkt nye tanker, og et innovativt projekt med at skabe nye vine blev iværksat, Falanghina Sannio DOP og DOP Sannio Aglianico. Vinene har træk fra de oprindelige vine men alle brødrene samt deres ven har bidraget med at udviklet og forfine dem.
Benevento-bakkerne, er stedet hvor projektet startede, og ideen til vinene "Capa Fresca", opstod (tænk dig om, er vel det udtryk som kommer nærmest på dansk) et udtryk brødrenes far ofte sagde til dem når de legede og udfordrede sig selv. Det at skabe gode vine er en ambitiøs udfordring, som de har accepteret med den glæde og lethed, der ofte har guidet dem i deres valg.
Området:
Beliggende i hjertet af Sannio (Benevento), hvor floderne Calore og Senett, har deres løb, er et område med perfekte forhold til dyrkning af de druer, hvoraf der laves god vin. Området Benevento, i Campania-regionen, har omkring 40 kommuner som er en del af National Wine City Association.
Det ligger i et kuperet område omkring 350 meter over havet. Med eksponering mod syd på en ler rig kalkstens jord. En produktion, der respekterer mærket, der bærer "DOP oprindelsesbetegnelse Denominazione d’Origine Progetta" På dansk BGB (Beskyttet Geografisk Betegnelse).
. 